Az élet olyan csavaros és szép, mint egy történet, a maga furcsaságaival, nehézségeivel és kedves pillanataival. Általában épp amikor az ember berendezkedik és már rettentően jól érzi magát az újonnan kialakított komfortzónájában, jön valami, ami kibillenti és jöhet az újratervezés :D És az új helyzet csak még jobb, mint az előző, de újra kell értékelni sok mindent, elengedni bizonyos dolgokat, másokat pedig megtartani. Valójában az ezoterikusok által "vonzás törvényének" nevezett folyamat - vagyis ha megbékélsz önmagaddal és igazán akarsz valamit, azt "bevonzod" az életedbe - nem szól arról, hogy ez állandó változással is jár, mert amint belép az életedbe a bevonzani kívánt dolog, máris megváltozik a status quo, ismét rendezkedhetsz be, és így tovább. Ez persze nem baj, sőt, enélkül unalmas is lenne az élet valószínűleg.
No és most vágjunk bele a legújabb csokiba, ami egy születésnapi bulira készült :)
Hozzávalók:
40 ml barackpüré
20 ml natúr joghurt
50+70 gr fehércsoki
200 gr tejcsoki
Elkészítés:
A joghurtot és a barackpürét összekeverem. Felolvasztok 70 gr fehércsokit, a barackhoz keverem azt is.
50 gr temperált fehércsokit habzsákba töltök, végigcsíkozom a bonbonforma mélyedéseit. Amikor a csoki kissé megszilárdult már, lekaparom a felesleget.
Temperálom a tejcsokit, elkészítem a burkokat. Megtöltöm őket a barackos krémmel, majd hűtőbe teszem a formát. Néhány óra múlva kiveszem, temperálom a maradék tejcsokit, és lezárom a bonbonokat.
Life is so twisted and beautiful like a story with its oddities, hardships and nice moments. Usually, when one adapts to and feels terribly good in her newly shaped comfort zone, something comes which upsets the balance and recalculation must start :D And the new situation is even better than the previous one, but many things must be re-evaluated, some must be let go of, others must be kept. In reality the process called "the law of attraction" in esotericism - i.e. if you come to terms with yourself and you really want something, you can attract it into your life - does not talk about that this comes with constant change, because as soon as the attracted thing enters your life, the status quo changes, you can re-adapt again etc. But this is not a problem at all, moreover, without this, life would be boring.
And now let's move on to the newest chocolate, which was made for a birthday party :)
Ingredients:
40 ml peach puree
20 ml plain yogurt
50+70 gr white chocolate
200 gr milk chocolate
Recipe:
I mix the peach puree and the yogurt. I melt 70 gr white chocolate and I combine it with the peach.
I pour 50 ml tempered white chocolate in a piping bag and I draw lines in the cavities of the bonbon mould. When the chocolate sets, I scrape off the excess.
I temper the milk chocolate, I prepare the shells. I fill them with the peach cream, then I put the mould in the fridge. Some hours later I take it out; I temper the leftover milk chocolate and I seal the bonbons.
No comments:
Post a Comment