February 8, 2021

Málna-kesu // raspberry-cashew

Töredelmesen bevallom, hogy későn érő típus vagyok :D Másoknak bizonyára legkésőbb harmincas éveik elejére már jól felszerelt konyhájuk van, én most jutottam el odáig, hogy használni kezdjek egy alapdarabot. És ezt is csak a csokizás miatt. Mert hát mit tegyen az ember, ha ki nem állhatja a magvakat, viszont odavan a belőlük készült különböző krémekért, marcipánért stb.? Persze már évek óta beszerezhettem volna egy aprítógépet, csak hát lustaság fél egészség :D Most karácsonykor viszont ezt hozta a Jézuska, és megkezdődött a kísérletezés. Persze itt is uncle google volt a segítségemre, amikor az első három perc darálás során porított kesuból krémet akartam valahogy készíteni, mire kiderült, hogy ez még plusz öt perc darálásba fog kerülni :D Na de az eredmény!! Yumyum!

Hozzávalók:
6-7 szem málna
60 gr pörkölt, sós kesudió
200 gr tejcsoki

Elkészítés:
A kesudiót aprítógépben addig darálom, amíg krémes masszát nem kapok. Megpróbálom megfékezni magam, hogy ne kóstolgassam el az egészet. A málnaszemeket 2-3 darabba vágom.
Én sárga csokifestékkel pöttyöztem a bonbonforma mélyedéseit, viszont ez nem nagyon látszott sajnos a végeredményen. Temperálom a tejcsokit, elkészítem a burkokat. Miután megszilárdultak, minden burok aljába teszek egy-egy málnadarabkát, amit befedek a kesukrémmel. Ezután temperálom a maradék tejcsokit, és lezárom a bonbonokat.


I have to admit that I'm a late bloomer :D Others probably have a well-equipped kitchen by the beginning of their thirties, while I got to the point of using a basic equipment only now. And of course only because of chocolate. Because what can one do if one hates seeds but adores various creams and marzipan made of them? I could've bought a food processor, but you know, haste makes waste :D However, this Christmas, baby Jesus bought me such a machine and experimentation started. Of course, uncle google helped me find out how to make a cream out of the cashew dust that was the result of the first three minutes' grinding: additional five minutes of grinding :D And the result!! Yumyum!

Ingredients:
6-7 raspberries
60 gr roasted, salted cashew nuts
200 gr milk chocolate

Recipe:
I grind the cashews in the food processor, until I get a creamy mass. I try to contain myself from tasting away the whole thing. I cut up the raspberries into 2-3 pieces.
I sprinkled the cavities of the mold with yellow chocolate paint, however, it was way too faint on the end product. I temper the milk chocolate and I prepare the shells. After they get solid, I place one piece of raspberry in the bottom of each of them. I cover the raspberries with cashew cream. Then I temper the leftover chocolate and I seal the bonbons.

No comments: