Kedvenc pasijaimnak: Tamásnak és Erik babának 😍
Hozzávalók:
három kiskanál szárított rózsa
4-5 szem rózsabors
80 ml tejszín
1 kiskanál vaj
100 gr tejcsoki
150 gr fehércsoki
ételfesték
Elkészítés:
Kimérem a tejszínt, hozzáadom a rózsaszirmokat, a mozsárban összetört rózsaborsot, valamint a vajat. Kis lángon felmelegítem, amíg gyöngyözni kezd. Akkor elzárom, egy órát hagyom állni. Végül leszűröm a keveréket. Az így kapott tejszínhez hozzákeverek 100 gr olvasztott tejcsokit.
Vékony ecsettel virágokat festek a bonbonforma mélyedéseibe: fehéret, rózsaszínt és sötétrózsaszínt használtam; a leveleket zölddel festettem meg, és fogpiszkálóval húztam beléjük az erezetet.
Temperálom a fehércsokit, elkészítem a bonbonok burkát. Miután megszilárdult, megtöltöm a rózsás töltelékkel, és egy órára hűtőbe teszem a formát. Végül temperált fehércsokival lezárom a bonbonokat.
For my favorite guys: Tamás and baby Erik 😍
Ingredients:
three small spoons of dry rose petals
4-5 rose peppers
80 ml cream
one small spoon of butter
100 gr milk chocolate
150 gr white chocolate
food paint
Recipe:
I pour the cream in a small bowl, add the rose petals, the crushed rose peppers and the butter. I warm them on low heat until it starts to simmer. Then I put them aside for an hour. I sieve the mixture and discard the solid ingredients. I add 100 gr melted milk chocolate.
With a thin brush, I paint flowers in the cavities of the mold: I used white, light pink and dark pink; I painted the leaves with green and carved the veins with a toothpick.
I temper the white chocolate; I prepare the bonbon shells. After they dry, I fill them with the rose filling and put the mold in the fridge for an hour. Finally, I seal the bonbons with tempered white chocolate.
2 comments:
nagyon szép bonbonok, de milyen bonyolult és nehéz lehet megcsinálni.. be is csomagolod őket? bár ilyen fotót nem látni.. hol tanultad meg a csokikészítést? mennyi idő alatt készül el egy adag remekmű? Gratulálok (y) Lll
Köszönöm! :) Csak akkor szoktam becsomagolni a csokikat, ha ajándékba készülnek, mert díszzacskóban szoktam odaadni őket, és úgy jobban is néz ki, meg a fényük is megmarad.
Én anno a Szamosban voltam egy egyalkalmas csokikészítő kurzuson, de végül teljesen más technikával kezdtem csokit csinálni: ők a márványlapos temperálást tanítják, én porított kakaóvajjal szoktam temperálni, ami sokkal egyszerűbb, és persze márványlapot sem kell hozzá beszerezni :D
Egy adag bonbon elég hosszadalmasan szokott készülni: maga a munka nem vesz sok időt igénybe, inkább a díszítés és a hűtőzés. Mindent összevetve ha egyszerűbb festés van egy adag csokin (pl. csak összefröcskölöm valamilyen színnel), akkor kb 3 óra, ha részletesebb festés, akkor még plusz 1-2 óra jön ehhez.
Post a Comment