September 29, 2024

Mozart praline 2

Beindult a csoki nagyüzem - az elmúlt egy hétben két adag is készült, ezek közül az egyik egy afféle Mozart praliné, ezúttal azonban kicsit megvariálva. A kétféle töltelék közül az egyik sima marcipán, míg a másik csokis nugátkrém. Olyan jó kísérletezni ezzel az alaprecepttel, és nagyjából minden variáns igazi ízélmény :)

Hozzávalók:
100 gr marcipán
80 gr diákcsemege (mogyoró, törökmogyoró, kesu)
egy kiskanál pisztáciaolaj
60 gr tejcsoki
200 gr étcsoki
50 gr fehércsoki

Elkészítés:
A magokat aprítógépbe szórom, meglocsolom pisztáciaolajjal, és összedarálom. Amikor már krémes állagot ölt, hozzáöntöm a felolvasztott tejcsokit, és tovább aprítom.
Temperálom az étcsokit, elkészítem a burkokat. A bonbonburkok aljába kis adag marcipánt nyomok, erre kerül a nugátkrém. Hűtőbe teszem a formát, amíg a krém megszilárdul. Ekkor temperált étcsokival lezárom a bonbonokat. Díszítésként temperált fehércsoki csíkokat húzok rá.


Finally chocolate making is on the go! This week I made two batches; one of those is a kind of Mozart praline, however, a bit different from the "original". There are two kinds of fillings inside: simple marzipan and chocolate nougat cream. I like to experiment with the Mozart recipe and basically every variety is a real experience :)

Ingredients:
100 gr marzipan
80 gr nuts (peanuts, hazelnuts, cashew)
small spoonful of pistachio oil
60 gr milk chocolate
200 gr dark chocolate
50 gr white chocolate

Recipe:
I pour the nuts in a food processor, pour pistachio oil on them and start grinding them. When I get a creamy consistency, I add the melted milk chocolate and grind it a bit more.
I temper the dark chocolate, I prepare the bonbon shells. I press a bit of marzipan in the bottom of the shells, and add nougat cream on top. I put the mold in the fridge until the cream gets solid. Then I seal the bonbons with tempered dark chocolate. I stripe the bonbons with tempered white chocolate.

No comments: