A közelgő Halloween alkalmából sokféle nyalánkság készült nálunk - az alap a karamellizált, sós-mézes kesu és mogyoró keveréke volt, ami körülbelül annyi idő alatt fogy el, amennyi időbe telik elkészíteni. Aztán volt még szintén jól bevált csokis muffin mogyoróvajas krémmel, bőségesen megszórva halloweeni cukorkákkal (amiből, mint utólag észrevettem, már háromféle sorakozik a szekrényben). Végül pedig idén először jött egy új ötlet, amihez kellett a nemrég vett új bonbonforma is: szörnyszemek!! 👿👹 Igyekeztem minél túlvilágibb színeket választani hozzájuk, ráadásul a töltelék (amit amúgy senki nem nézett meg...) is zöld volt 😆
Hozzávalók:
200 gr fehércsoki
150 gr pisztáciapaszta
ételfesték
Elkészítés:
Először megfestem a szemek pupilláját feketével. Ezután jöhet az írisz, amihez 2-3 féle árnyalatot keverek ki ugyanabból a színből (a fotón a pirosnál nem igazán látszik, de legbelül sárga volt, aztán narancs, végül piros), és a valódi íriszhez hasonló mintát festek. A szélét még egyszer áthúzom a legsötétebb színnel, hogy egyenletes legyen. Amikor a festék megszáradt, fogpiszkálóval kivájom a "csillanás" helyét, amit fehér festékkel festek be. Legvégül pirossal/rózsaszínnel kifestem a szemsarkokat és az ereket.
Temperálom a fehércsokit, elkészítem a bonbonok burkát. Megtöltöm őket pisztáciapasztával, hűtőbe teszem egy órára, végül temperált csokival lezárom a bonbonokat.
mézes-sós karamellizált magvak |
Halloweeni muffinok |
In preparation for the upcoming Halloween, I made lots of treats - the basis was a mixture of caramelized salt-honey cashew and peanuts which disappeared in as much time as it took to prepare them. Then we also had the good old chocolate muffins with peanut butter frosting, sprinkled with Halloween candies (as I noticed, I had three different sets of them already...). Finally, for the first time I tried a new idea for which I needed my newly bought mold: monster eyes!! 👿👹 I tried to pick otherworldly colors, moreover, the filling (at which no one even took a look) was also green. 😆
Ingredients:
200 gr white chocolate
150 gr pistachio paste
food paint
Recipe:
First, I paint the pupils of the eyes with black. Then comes the iris for which I mix 2-3 shades of the same color (in the photos you can't really see but the red eyes have a yellow layer inside, then orange and finally red); and I paint the pattern of a real iris. I paint an additional line at the rim in order to make it smooth. When the paint is dry, I carve the "sparkle" with a toothpick and paint it with white. Finally, I paint the corners and the veins with red/pink.
I temper the white chocolate, I prepare the bonbon shells. I fill them with pistachio paste, I put the mold in the fridge for an hour. Finally, I seal the bonbons with tempered chocolate.
No comments:
Post a Comment