Az alábbi pohárkrémet még a Balatonon készítettem a családnak :) két ízletes gyümölcsöt kombináltam benne: mangót és barackot. Azt hiszem, elég jól kiegészítik egymást, a mangó mindig is a napsütésre emlékeztetett, az őszibarack pedig gyerekkorom nyaraira emlékeztet, amikor a balatoni kertben minden étkezés után (néha helyett is) napsütötte-meleg, szaftos barackot ettünk. Én mindig lehúztam a héját, mert nem szerettem rajta a szőröket :D A pohárkrémben az a jó, hogy ahhoz előre meg is kell hámozni :))
Hozzávalók (5 adag):
1 mangó
1 barack
250 gr mascarpone
100 gr fehércsoki
fahéj
Elkészítés:
A fehércsokit felolvasztom és elkeverem a mascarponéval. Ízlés szerint adok hozzá fahéjat. A krémből poharak aljába teszek egy réteget.
A mangót megpucolom, felvágom, félreteszek 5 szeletet, a többit kis darabokba aprítom. A kis kockákból szórok a poharakba.
Ezután jön a barack: meghámozom és pürésítem. A lét hozzákeverem a mascarponekrémhez, és a mangódarabokra halmozom. Végül félbevágott mangószeletekkel díszítem.
I prepared the following trifle at lake Balaton for the family :) I combined two delicious fruits in it: mango and peach. I think they complement each other well; the mango has always reminded me of sunshine; and the peach of my childhood summers, when we ate sun-warmed, juicy peach after (or instead of) every meal. I always pulled off its skin because I didn't like the "fur" on it :D The trifle is good because you have to peel the peach before using it :))
Ingredients (5 portions):
1 mango
1 peach
250 gr mascarpone
100 gr white chocolate
cinnamon
Recipe:
I melt the white chocolate and I mix it with the mascarpone. I also add some cinnamon. I put one layer of this cream in the glasses.
I peel the mango, I cut it up and I put 5 slices aside; the rest is chopped into cubes. I add one layer of these pieces in the glasses.
Then comes the peach: I peel it and puree it. I add the juice to the mascarpone cream and I pour it on the mango pieces. Finally I decorate it with the mango slices.
No comments:
Post a Comment