A hírneves Mogador bonbon trüffel-verzióban. Nem egy nagy dolog elkészíteni, viszont isteni finom és krémes :) A recepten nem variáltam semmit, ugyanaz a krém, amit a bonbonba szokás tölteni.
Hozzávalók:
2 maracuja
100 gr tejcsoki
egy kiskanál vaj
kakaópor
Elkészítés:
Félbe vágom a két maracuját, a belsejüket szitába kanalazom és leszűröm. Vízgőz felett felolvasztok egy tábla tejcsokit, közben hozáadok egy kis vajat is. Elegyítem a maracujalével, és alaposan összekeverem a kettőt. A tálat hűtőbe teszem.
Néhány óra hűtés után kiskanállal gombócnyi adagokat kanalazok a krémből, és trüffelekké formázom őket. Átszitált kakaóporba forgatom, és kapszliba ültetem.
The famous Mogador bonbon's truffle version. It is not a big deal to prepare it, however, it is amazing and creamy :) I didn't alter the recipe, the cream is the same that one uses as filling for the bonbon.
Ingredients:
2 maracuja
100 gr milk chocolate
one spoonful of butter
cocoa powder
Recipe:
I cut the two maracujas in half, I scrape the flesh and sieve it. Above steam I melt a bar of milk chocolate; I also add some butter. I combine the chocolate and the maracuja juice and mix them. I put the bowl in the fridge.
Some hours later I take spoonfuls from the cream and I shape them into truffles. I roll them in sieved cocoa powder and place them in paper cups.
No comments:
Post a Comment