Münchenben jártamkor nem hagyhattam ki az Eatalyt, ahol eredeti olasz élelmiszereket lehet kapni (ne kérdezd... ha már az ember nem jut el Olaszországba megvenni a jó kaját, valahol csak meg kell tenni :D). A polcsorok közt császkálva mi nem szúrja ki a szemem?! Hát a különböző alapanyagokból készült édes krémek, úgymint mogyorókrém, kávékrém, pisztáciakrém meg társaik. Tanakodtam, hogy melyiket vegyem meg, de az összes közül a pisztácia volt a legkülönlegesebb, úgyhogy végül az lett a választottam.
Ezt a krémet használtam fel a triplapisztáciás csokihoz, méghozzá darált pisztáciával dúsítva, csak hogy halmozzuk az élvezeteket. Na és persze mi más díszíthetné az ilyen csokit, ha nem egy kis pisztáciapor?!
Hozzávalók:
4 kiskanál pisztáciakrém
12-14 szem pisztácia
50 gr tejcsoki
130 gr étcsoki
Elkészítés:
A pisztáciákat megtisztítom és ledarálom. Egy kis adag kivételével a krémhez keverem az egészet, és kész is a töltelék.
Temperálom az étcsokit. Elkészítem a mini cupcake-eket. A formát a hűtőbe teszem, és megvárom, míg a csoki megszilárdul. Akkor kiütögetem a héjakat a formából. A cupcake-eket megtöltöm a pisztáciás krémmel. Temperálom a tejcsokit, és kiskanál segítségével kis cseppet helyezek a bonbonok tetejére, amit óvatosan szétterítek, hogy mindenütt lefedje a tölteléket. Mielőtt megszilárdul, a maradék pisztáciaporból szórok egy picit a tetejére dísznek.
When I was in Munich, I couldn't miss Eataly, where original Italian food can be bought (don't ask... if one cannot get to Italy to buy good food, one must do it somewhere :D). While wandering among the shelves, what did I see?! Sweet spreads made of various ingredients, such as hazelnut, coffee, pistachio etc. I was contemplating which one to buy, but pistachio was the most special among them, so finally I chose that one.
I used this cream for the triple pistachio bonbon; enriched with ground pistachio to get a flavour orgy. And what else could decorate such a chocolate if not a little bit of pistachio powder?!
Ingredients:
4 small spoon of pistachio spread
12-14 pistachios
50 gr milk chocolate
130 gr dark chocolate
Recipe:
I clean the pistachios and grind them. Apart from a tiny portion, I mix the whole dose with the spread and I have the filling.
I temper the dark chocolate. I prepare the mini cupcakes. I put the mould in the fridge and wait until the chocolate hardens. Then I shake the shells out of the mould. I fill the cupcakes with the pistachio cream. I temper the milk chocolate and with a small spoon, I portion small drops on the top of the bonbons, which I spread carefully to cover the filling. Before it sets, I sprinkle a little bit of the leftover pistachio dust on it as decoration.
No comments:
Post a Comment