Múlt hétvégi termés :) Mostanában a sok egyéb (doktori befejezése, besűrűsödött tanulmány határidők, jövő tervezése, új kis kedvenc) mellett alig van időm/energiám csokit készíteni, sajnos egy kissé háttérbe szorult. Na de hamarosan jön a húsvét, amikor végre lehet kreatívkodni :) Addig pedig itt ez a mangós-sós csoki, ami, hát, meglehetősen finomra sikerült :)
Hozzávalók:
40 gr mangópüré
80 gr tejcsoki
1 kiskanál vaj
3 csipet himalájai só
200 gr fehércsoki
ételfesték
Elkészítés:
Csíkokra vágott maszkoló ragasztót beragasztom a forma mélyedéseibe: némelyiknél csillag formában, másoknál csak keresztben, ahogy jön. Vörös ételfestékkel összefröcskölöm a mélyedéseket, és amikor megszilárdult, rózsaszín festékkel belemárványozok. Kiszedem a ragasztócsíkokat, és újabb fröcskölés következik vörössel.
A töltelékhez a mangópürébe keverem a 80 gr olvasztott tejcsokit és a vajat, végül pár csipet sót is adok hozzá.
Temperálom a fehércsokit, kiöntöm a formát. A bonbonokat megtöltöm mangós töltelékkel, és a hűtőbe teszem. Egy óra múlva újratemperálom a maradék fehércsokit, és lezárom a bonbonokat.
Aprócska asszisztensem új kis barátjával // My tiny apprentice with her new friend |
These were made last week :) Nowadays among many other things (such as finalizing a PhD, keeping the deadlines of papers, planning the future, having a new fur-baby) I barely have the time/energy for chocolate making, unfortunately I have to neglect it a bit. But soon Easter will be here, when I can be creative :) Until then, here is this mango-salt chocolate, which became quite yummy :)
Ingredients:
40 gr mango puree
80 gr milk chocolate
1 small spoon of butter
3 pinches of Himalayan salt
200 gr white chocolate
food paint
Recipe:
I cut the tape into thinner stripes and stick them into the cavities of the mold: in star shape or in a simple cross shape. I sprinkle the cavities with red paint and when it sets, I marble them with pink. Then I get rid of the tape and I sprinkle again with red.
I prepare the filling: I mix the mango puree with 80 gr melted milk chocolate and butter, then I add some pinches of salt.
I temper the white chocolate and prepare the shells. I fill them with the mango cream and place the mold in the fridge. An hour later I temper the white chocolate again and I seal the bonbons.
No comments:
Post a Comment