January 26, 2017

Meggyes-marcipános // sour cherry-marzipan

Függőségeim közé tartozik a töri, a csoki, a zene és a mesék. Volt egy időszak, amikor úgy véltem, a társadalom szempontjából hasznosabb leszek, ha "felnövök", de aztán rájöttem, hogy mégsem annyira érdekel a társadalom meg az elvárásai. Az életem akkor jó, ha olyan dolgokkal veszem körbe magam, amiket szeretek, és inkább nem szabok gátat a függőségeknek :D Múlt héten szegény számítógépem gyengélkedése miatt nem volt alkalmam írni, de most bepótlom. 
Már régóta gondolkodtam, vajon milyen alapanyagokból készült az az isteni marcipánkrém, amit a Szamos csokiiskolában készített a mester, és azzal töltöttük életünk első táblás csokijait. Azt hiszem, valami hasonló lehetett:


Hozzávalók:
0,3 dl meggylé (ha lehet, nem a 7 meg 12%-os)
0,1 dl ágyas meggypálinka
70 gr marcipán
80 gr tejcsoki

Elkészítés:
Felmelegítem a meggylét, hozzáadom a marcipánt kis darabokra törve, vagy reszelve. Miután krémmé állnak össze, leveszem a tűzről, és hozzáöntöm a meggypálinkát. Temperálom a tejcsokit, a bonbonkapszlikba fél-fél kiskanálnyit töltök, majd ecsettel kikenem a belső felüket, egészen a peremig. Miután megszilárdult a csoki, beletöltöm a marcipános krémet :)


History, chocolate, music and fairytales are my addictions. There was a time when I thought that for the sake of society it'd be better to "grow up" but then I realised that I am not that interested in society and its expectations. My life is good if I surround myself with things that I love and don't try to limit my addictions :D Last week I didn't have the chance to write due to my computer's ill health but now I'm gonna make up for that.
I've been thinking a lot about what kind of ingredients our master at the Szamos chocolate school used for that heavenly marzipan cream with which we filled our first chocolate bars. I think it must have been something similar: 


Ingredients:
0,3 dl sour cherry juice (if possible not the 7 or 12% ones)
0,1 dl sour cherry pálinka (or any other spirit made of sour cherry)
70 gr marzipan
80 gr milk chocolate

Recipe:
I warm up the cherry juice and I add the marzipan broken into little pieces (or shredded). When they become creamy, I take the pot off the stove and I mix it with sour cherry palinka. I temper the milk chocolate and  I pour half a spoon into each bonbon cap. I paint th inside of the caps, up to the brim. After the chocolate gets solid, I fill them with the marzipan cream :)

No comments: