Egzotikust és hazait társítani? Miért ne? Imádom a mangó édeskés-gyantás ízét és az eper finom, elegáns aromáját, ráadásul most, hogy már kaphatók az első doboznyi eprek a boltokban, nem győzöm venni és fogyasztani őket :D Mivel épp mindkettőből volt itthon, nem tudtam megállni, hogy ne próbáljam ki őket egy finom, krémes töltelékű trüffelben :)
Hozzávalók:
50 gr mangópüré
50 gr eperpüré
150+100 gr fehércsoki
egy kiskanál vaj
lüszterpor/ételfesték
Elkészítés:
Az epret és a mangót megtisztítom, feldarabolom és összeturmixolom. A keverékhez adok egy kiskanál vajat, majd felmelegítem, és miután leveszem a tűzről, hozzákeverek 150 fehércsokit. A krémet egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap, miután a trüffelkrém kellően szilárd halmazállapotú lett, kiskanállal adagokat veszek belőle, amikből golyókat formázok. Temperálok 100 gr fehércsokit, beleszórok egy kicsi piros/narancssárga ételfestéket, épp hogy csak szép rózsaszín legyen. Kimártom a trüffelgolyókat, és sütőpapírra teszem őket, míg a csoki meg nem szárad.
Pairing exotic and domestic? Why not? I love the sweet-resinous flavour of mango and the delicate, elegant aroma of strawberry; moreover, now that the first boxes of strawberries appeared in the shops, I can't restrain from buying and eating them :D Since I had both at home, I ha to try them together in a nice, creamy truffle :)
Ingredients:
50 gr mango puree
50 gr strawberry puree
150+100 gr white chocolate
small spoon of butter
lustre dust/food colouring
Recipe:
I clean and cut up the strawberries and the mango and I blend them. I add a small spoon of butter to the mixture and I warm it up. After I turn off the fire, I also add 150 gr white chocolate. I put the cream in the fridge for a night.
The next day, after the truffle cream gets solid enough, I take small portions of it with a spoon and I shape them into balls. I temper 100 gr white chocolate, I pour a tiny bit of red/orange food colouring, so that it becomes a little bit pink. I dip the truffles and I place them on a parchment sheet until the chocolate gets dry.
No comments:
Post a Comment