June 18, 2019

epres pohárkrém // strawberry trifle

Minap az eperdzsemhez vettem másfél kiló epret (rozmaringos, tejcsokis és bazsalikomos dzsem készült :)) - aztán persze ami megmaradt, azt elnyammogtam, illetve összeütöttem egy ilyen igen egyszerű pohárkrém desszertet :) Azt hiszem, mostantól inkább ilyeneket fogok készíteni, mivel a nemlétező globális felmelegedés 40 fokos nyaraiban képtelenség csokizni sajnos :/

Hozzávalók 2 adaghoz:
100 gr mascarpone
100 gr eperpüré
8 szem eper
50 gr fehércsoki
két babapiskóta
bazsalikom

Elkészítés:
A mascarponét, az eperpüré 2/3-át és a felolvasztott fehércsokit egyneművé keverem. Mindkét pohár aljába belemorzsolok egy-egy babapiskótát, a félbevágott eperszemeket ráültetem. Középre halmozom a krémet, a tetejét meglocsolom eperpürével. Fél szem eperrel és bazsalikommal díszítem.


The other day I bought 1.5 kg strawberries for the jam (I made three types of jam: with rosemary, milk chocolate and basil :)) - then I ate up the leftover, and I prepared a very simple trifle dessert :) I think from now on I'll make such treats because in the 40 degrees summer of the non-existent global warming it is impossible to make chocolate :/

Ingredients for 2 portions:
100 gr mascarpone
100 gr strawberry puree
8 strawberries
50 gr white chocolate
two sponge fingers
basil

Recipe:
I mix the mascarpone, 2/3 of the strawberry puree and the melted white chocolate. I shred the sponge fingers into the bottom of the two cups and put the half strawberries on the layer. I heap the cream in the middle and sprinkle the top with strawberry puree. I decorate it with half strawberry and basil.

No comments: