Ez egy könnyed, kellemesen savanykás trüffel, amit a maracujaolaj ízén felbuzdulva készítettem. Mivel a fehér csokit általában szeretem savanyú gyümölcsökkel, a málna és maracuja kettőse tuti befutónak tűnt :D
Hozzávalók:
100 gr fehércsoki+30-40 gr a reszelékhez
20 gr málna
15 ml maracujaolaj
10 gr mascarpone
10 ml tejszín
1 kiskanál vaj
Elkészítés:
Egy tálkában összeöntöm a tejszínt, maracujaolajat, mascarponét. A málnát összenyomkodom, azt is belerakom. Összekeverem az egészet. Közben vízgőz felett megolvasztok 100 gr fehércsokit a vajjal. Ezt is a tálkába öntöm, és alaposan összekeverem az egészet. Hidegre teszem egy órára.
Amikor a krém kellemesen megdermedt, kiveszem a hűtőből. Egy darabka csokit lereszelek, a krémből golyókat formálok, és beleforgatom. Kapszliba ültetem, és lehet is tálalni :)
This is a light, pleasantly sour truffle, which I made after getting enthusiastic about the maracuja oil. Since I generally like white chocolate with sour fruits, raspberry and passion fruit seemed like a perfect combination :D
Ingredients:
100 gr white chocolate+30-40 gr for grating
20 gr raspberry
15 ml maracuja oil
10 gr mascarpone
10 ml cream
1 small spoon of butter
Recipe:
In a small bowl I pour the cream, maracuja oil, mascarpone. I crush the raspberries and add that too. I mix them. In the meantime I melt 100 gr white chocolate and butter above hot water, and I pour it in the bowl. I stir all of them until the cream becomes smooth. I put the bowl in the fridge for an hour.
When the cream gets cool, I take it out from the fridge. I grate a small piece of chocolate, I form truffles and roll them in the grated chocolate. I place them in bonbon cups and they are ready :)
No comments:
Post a Comment