February 25, 2020

grapefruit

Tegnap készült ez a csokika, a családi hepajra. Mivel van nálunk is laktózérzékeny, ezért csak minimális fehércsoki került bele a díszítéshez, minden más étcsokival készült. A krém - általában a gyümölcsös, tejszín hozzáadása nélkül készült töltelékekkel ellentétben - finom, krémes lett, az ízen sokat lágyított a hozzáadott rózsaméz. Egyszóval mindenki elégedett volt vele :)

Hozzávalók:
30 gr fehércsoki
200+70 gr étcsoki
40 ml grapefruit lé
2 kiskanál rózsaméz

Elkészítés:
A töltelékhez kifacsarom a vörös grapefruit levét (ez egy picit édesebb, mint a fehér!). Vízgőz felett megolvasztok 70 gr étcsokit és a hozzáadott mézet, majd a gyümölcsléhez keverem.
Temperálom a fehércsokit, habzsákba töltöm, és csíkokat húzok a bonbonforma mélyedéseibe. Miután ezek megszáradnak, temperálok 200 gr étcsokit, elkészítem a bonbonok héját. Megtöltöm a félgömböket a töltelékkel, majd hűtőbe helyezem a formát. Amikor a töltelék megszikkad, temperálom a maradék étcsokit, és azzal lezárom a bonbonokat.


I made these chocolates yesterday for the family gathering. Since we also have one lactose sensitive person, I put only a minimal amount of white chocolate in it, as decoration; everything else is made of dark chocolate. The filling - unlike usual fillings made of fruit juice, without cream - is tasty, creamy; its flavour is softened by rose honey. Everyone was satisfied with it :)

Ingredients:
30 gr white chocolate
200+70 gr dark chocolate
40 ml grapefruit juice
2 small spoons of rose honey

Recipe:
For the filling, I squeeze the juice of a red grapefruit (it's a bit sweeter than the white one!). Above boiling water, I melt 70 gr dark chocolate with the honey, then I combine it with the juice.
I temper the white chocolate, I pour it in a piping bag and I draw lines in the cavities of the mould. Once the lines set, I temper 200 gr dark chocolate and I prepare the shells. I fill them with the filling, and I place the mould in the fridge. When the filling sets, I temper the leftover dark chocolate and I seal the bonbons.

No comments: