Salzburgban találtunk egy boltot, ahol minden kapható volt, amit csak csapra lehet verni - sőt, még olyasmi is, amit az ember el sem tudott képzelni, hogy csapra lehet verni. Nagyjából negyed órát töltöttem a gyönyörködéssel, címkék olvasásával, képzeletbeli csokigyártással az ízek és színek különböző kombinációiban orgiázva, míg aztán végül jött az elkerülhetetlen: dönteni kell. Lévén, hogy imádom a maracuját, viszont itthon csak rövid ideig lehet kapni, a sokféle olajból végül a maracujaolaj mellett tettem le a voksomat. Meg is lehetett kóstolni ott helyben - ez egy 100%-ig maracujából készült olaj, intenzív, majdnem csípős íze van, ami egy egész picit még erősebb az igazi gyümölcsénél.
Ez az első csoki, amit az olaj felhasználásával készítettem - de valószínűleg nem az utolsó :D A hozzáadott mascarponétól még krémesebb, igen finom lett a töltelék.
Hozzávalók:
10 ml tejszín
15 ml maracujaolaj
10 gr mascarpone
70 gr fehércsoki
A burokhoz 150 gr fehércsoki
lüszterpor
Elkészítés:
A burkot lüszterporral díszítem: bronzzal vonalakat húzok bele, majd rózsaszínnel márványozom. Ezután temperálok 150 gr fehércsokit, és elkészítem a félgömböket.
A krémhez kis tálkába teszem az összetevőket, a fehércsokit vízgőz felett megolvasztom, és összekeverem a többivel.
Ha megszilárdultak a csokifélgömbök, kiveszem őket a formából. Megtöltöm a töltelékkel, majd temperálok még egy kis csokit, és ecsettel bekenve a félgömbök széleit, összeragasztgatom őket.
In Salzburg, we found a shop, where everything on tap could be bought - moreover, even things, which one cannot even imagine. I spent about a quarter hour with admiring, reading the labels, making imaginary chocolates in an orgy of flavours and colours, until the inevitable came: I had to decide. Since I love passion fruit, but it can be bought only in a limited period, I chose passion fruit oil. It could be tasted there - this is a oil made of 100% passion fruit, it has intense, almost hot flavour, which is even stronger than the fruit itself.
This is the first chocolate that I made with the oil, but probably not the last :D The filling is even more creamy and tasty due to the mascarpone.
Ingredients:
10 ml cream
15 ml passion fruit oil
10 gr mascarpone
70 gr white chocolate
150 gr white chocolate for the shell
lustre dust
Recipe:
I decorate the shell with lustre dust: I draw lines with bronze, then I marble it with pink. Then I temper 150 gr white chocolate and I prepare the semi-globes.
For the cream, I put the ingredients in a small bowl, I melt the white chocolate above steam and I mix it with the rest.
When the semi-globes get solid, I take them out of the mould. I fill them with the filling, then I temper a bit more chocolate and smearing some on the edges of the semi-globes, I glue them together.
No comments:
Post a Comment