Bizony a fogzás az nem könnyű dolog, sem a fogzónak, sem a körülötte élőknek. Nálunk a nemalvás az éjszakai 3-4-5 megébredésben és hajnali 6-os kelésben merül ki, és még így is a szerencsésebbek közé tartozunk, ahogy másoktól hallom. De akik ismernek, tudják, hogy ha keveset alszom, igazi boszorkány vagyok, ráadásul kevéssé termékeny is, így nagyjából egyik hobbimmal sem foglalkoztam az elmúlt időszakban. Az alábbi bonbon is régebben készült, még február végén, csak most van időm posztolni. No sebaj, jobb későn, mint soha! :D
Természetesen kedvenc házi nugátommal készült, és végre kipróbáltam a nemrég vett Fractal színeket!
150 gr nugát
15-20 szem meggy
200 gr étcsoki
ételfesték
Elkészítés:
Megcsinálom a nugátot és félreteszem. Opcionálisan a meggyszemeket néhány órára alkoholba (brandy, meggypálinka) lehet áztatni.
A bonbonforma mélyedéseibe papír ragasztószalagot ragasztok, és kifestem kékkel. Eltávolítom a ragasztószalagot, majd ecsettel megfestem a nonfiguratív mintát. Végül fehérrel hátteret festek.
Temperálom az étcsokit, elkészítem a bonbonok burkát. Félig megtöltöm őket nugáttal, aminek a közepébe nyomok fél-fél szem meggyet. Végül temperálom a maradék étcsokit, és lezárom a bonbonokat.
150 gr nougat
15-20 sour cherries
200 gr dark chocolate
food paint
Recipe:
I prepare the nougat and put it aside. Optionally, the sour cherries can be soaked in alcohol (brandy, cherry palinka).
I stick paste tape in the cavities of the mold and I paint them blue. I get rid of the tape, and with a brush, I paint nonfigurative patterns in the middle. Finally, I paint the background with white.
I temper the dark chocolate and I prepare the bonbon shells. I fill them with the nougat and press half a cherry into each of them. Finally I temper the leftover dark chocolate and I seal the bonbons.
No comments:
Post a Comment