May 8, 2022

Bounty mousse

Mai desszert. Az elcseszett ebédért, a két hete tartó nemalvásért, az idő és energia hiányában gyűlő takarítanivalóért, a frusztrációért.


Hozzávalók:
A mousse-hoz:
50+150 ml tejszín
100 gr fehércsoki
5 marshmallow
40 gr kókuszreszelék
A csokiszószhoz:
70 gr étcsoki
20 gr vaj
30 ml tejszín
30 ml tej

Elkészítés:
Kimérek 50 ml tejszínt, hozzákeverem a kókuszreszeléket, és a darabokra tépkedett marshmallowkat. Egy darabig melegítem, és amikor a marshmallow kezd felolvadni, hozzáadom a fehércsokit is. Addig melegítem alacsony lángon és kevergetem, amíg egynemű masszát kapok.
Félreteszem a krémet, hagyom hűlni. Később kimérek 150 ml tejszínt, és felverem. Egybeforgatom a kettőt, az edényt a hűtőbe teszem.
2-3 órával később, ha már teljesen áthűlt és kellően habos állagú a mousse, kis poharakba kanalazom. Elkészítem a csokiszószt: vízgőz fölött megolvasztom az étcsokit és a vajat, hozzáöntöm a tejet és a tejszínt, és addig kevergetem, míg össze nem áll. A szószt a mousse tetejére öntöm.


Today's dessert. For the messed-up lunch, the two-week-long sleeplessness, the untidiness due to lack of time and energy, the frustration.

Ingredients:
For the mousse:
50+150 ml cream
100 gr white chocolate
5 marshmallow
40 gr shredded coconut
For the chocolate sauce:
70 gr dark chocolate
20 gr butter
30 ml cream
30 ml milk

Recipe:
I pour 50 ml cream in a bowl, add the coconut and the marshmallows torn to small pieces. I warm them for a while and when the marshmallow starts to melt, I also add the white chocolate. I warm them on low heat and stir them until I get a smooth cream.
I set it aside to cool Later, I take 150 ml cream and whisk it. I mix the two and put the bowl in the fridge.
2-3 hours later, after the mousse gets cool and properly foamy, I portion it into glasses. I prepare the chocolate sauce: in a bain-maire I melt the dark chocolate and the butter, I pour the milk and the cream in it and mix them until combined. I pour the sauce on the top of the mousse.

No comments: