May 21, 2022

rózsalikőr-cseresznye // rose liqueur - cherry

Néha olyan egyszerű de nagyszerű ötleteket lehet látni a neten! Amint megláttam az alábbit, egyből tudtam, hogy muszáj elkészítenem. És mivel váratlanul megtaláltam a tavalyi rózsalikőrömet, ezért egyből fel is használtam a töltelékhez :)))

Hozzávalók:
200 gr tejcsoki
100 gr étcsoki
40 ml rózsalikőr
40 gr feketecseresznye
15 gr vaj
alufólia
lüszterpor

Elkészítés:
A töltelékhez kimérem a rózsalikőrt. Felaprítom a cseresznyeszemeket, és belekeverem. 100 gr étcsokit és a vajat felolvasztom vízgőz felett, majd összekeverem a rózsalikőrrel.
Levágok egy akkora darab alufóliát, ami beleillik a mágneses formába. Kicsit meggyűrögetem, és a forma aljába teszem. Temperálom a tejcsokit, elkészítem a bonbonok burkát. Miután megszilárdultak, megtöltöm őket a rózsás krémmel, és a hűtőbe teszem. Végül a maradék temperált csokival lezárom a bonbonokat. Miután kiütögettem őket a formából, különböző fémszínű lüszterporokkal lefestem a bonbonok tetejét.


Sometimes one can see such simple yet amazing ideas on the internet! As soon as I saw the one above, I knew that I had to do it. And since I accidentally found the bottle of rose liqueur which I made last year, I used it for the filling :)))


Ingredients:
200 gr milk chocolate
100 gr dark chocolate
40 ml rose liqueur
40 gr black cherry
15 gr butter
kitchen foil
luster dust

Recipe:
For the filling, I pour the rose liqueur in a small bowl. I cut up the cherries and add them in the liqueur. I melt 100 gr milk chocolate and the butter in a bain marie, then I combine it with the liqueur.
I cut off a piece of kitchen foil which fits into the magnetic mold. I crinkle it a bit and I place it in the bottom of the mold. I temper the milk chocolate and I prepare the bonbon shells. Once they get solid, I fill them with the rose cream, and I place the mold in the fridge. Finally, I seal the bonbons with the leftover milk chocolate. After they fall out of the mold, I paint the top of the bonbons with various colors of metallic luster dust.

No comments: