Régóta tervbe volt véve ez a csoki is, és most, hogy közeledik az új év, gondoltam elkészítem az esti partira. Nem sajnáltam belőle az alkoholt, elvégre buli vaaaaaan!! :D Azt kell mondjam, nagyon jó volt ez az év - sokat utaztam, új emberekkel találkoztam, sokat dolgoztam és érdekes dolgokat tanultam, a mindennapjaim része volt a rengeteg zene, mese és még annál is több csoki :D ahogy kedves Uncle G-m szokta mondogatni, az embernek pozitív személyekkel és dolgokkal kell körülvennie magát, mert az élet túl rövid ahhoz, hogy mérgelődjünk és stresszeljük magunkat.
Ugyanakkor kissé elszomorít a nagy csillaghullás... Azt hiszem, a nagy generáció (a mozi és a rockzene aranykorára gondolok itt) tagjai épp most értek abba a korba, hogy feltűnően sokan mennek el - attól tartok ebből a szempontból a következő év sem lesz sokkal jobb.
No de emlékezzünk a jóra és szépre, és végül is mi mással lehetne ünnepelni az új évet a pezsgő mellett, ha nem csokival?! Ezt a receptet JSS, egyik kedvenc énekesem ihlette: amikor először láttam őt a színpadon, 6-7 mojito koktélt dobott be a koncert alatt XD Bár ez a koktél nem a kedvencem, de a lime és a menta csokival együtt tökéletes, főleg némi alkohollal kiegészítve :D Alant pedig a hozzá tartozó dal a kiváló Jeff előadásában, és ezzel kívánok nagyon boldog új évet mindenkinek!
Hozzávalók:
1 lime leve
0,2 dl rum (ami nálam pálinka volt)
0,1 dl tejszín
0,2 dl lime-menta szörp
200+130 gr fehércsoki
3 csipet szárított menta
kakaóvaj
ételfesték
bonbonkapszli
Elkészítés:
A ganache-hoz összeöntöm a tejszínt, a frissen facsart lime lét, és a szörpöt, beleszórok pár csipet szárított mentát. Felmelegítem, és hozzáadok 130 gr fehércsokit. Elkeverem, majd hozzáöntöm az alkoholt (nálam semleges ízű pálinkával készült, de nyilván fehér rummal az igazi).
Az alumínium bonbonkapszlik belsejét zöld kakaóvajjal díszítem: ehhez az olvasztott kakaóvajhoz keverek néhány csepp ételfestéket, és ecsettel összespriccelem őket. Temperálok 200 gr fehércsokit, egyharmadig megtöltöm a kapszlikat. Ecsettel felviszem a csokit a kapszlik oldalára is, egészen a tetejéig, majd hagyom megszilárdulni. Végül megtöltöm a mojitós töltelékkel, és színes díszekkel dekorálom. Evés előtt a kapszlikat egyszerűen lehúzom a csokiról.
I've been planning this chocolate for a long while and now that New Year's Eve is coming, I thought I'm gonna prepare it for the party. There's a decent amount of alcohol in it, coz it's party timeeeeee!! :D I have to say this year was pretty good - I travelled a lot, I met new people, I worked a lot and I studied about interesting things. Music and fairytales were part of my everydays, as well as chocolate :D As my dear Uncle G says, one has to surround oneself with positive persons and things, as life is too short to be angry or stressed.
At the same time I'm a bit sad that so many stars passed away... I believe the members of the great generation (I'm thinking of the golden age of cinema and rock music here) reached that age that strikingly many of them pass away - I fear the next year won't be any better from this point of view.
But let's remember the good things and after all what's better to celebrate the new year with, than chocolate?! This recipe was inspired by one of my favourite singers, JSS: when I first saw him on stage, he drank 6-7 mojitos during the concert XD Even though this cocktail is not my favourite, lime and mint are perfect with chocolate, especially if you add some alcohol :D Above is the matching song, performed by the awesome Jeff, and with this, I wish everyone a very happy new year!
Ingredients:
the juice of one lime
0,2 dl rum
0,1 dl cream
0,2 dl lime-mint syrup
200+130 gr white chocolate
3 pinches of dried mint
cocoa butter
edible food paint
bonbon caps
Recipe:
For the ganache I pour together the cream, the freshly pressed lime juice and the syrup, I add some pinches of dried mints. I warm them up, and I also add 130 gr white chocolate. I stir the cream, then I pour in the alcohol (I used palinka, but obviously white rum is the real thing).
I decorate the inside of the aluminium bonbon caps with green cocoa butter: for this I melt the cocoa butter and mix it with edible green paint. I spray the caps with the help of a brush. I temper 200 gr white chocolate, I fill the caps to 1/3 with it. I paint the inner sides with chocolate, up to the top then I leave them to dry. Finally I fill the caps with the mojito cream and I decorate the top of the bonbons with colourful candies. Before eating, I pull off the cap of the chocolate.
No comments:
Post a Comment