March 7, 2018

joghurtos-karamellás // yogurt-caramel

Nagynénémék 50. házassági évfordulója alkalmából készültek ezek a bonbonok :) Az aranylakodalomhoz illően dekoráltam őket, na meg belecsempésztem egy kis tavaszi varázst is, ami úgy látszik, sikerült is, mert két nappal később már melegedett az idő :)


Hozzávalók:
200 gr tejcsoki
50 gr fehércsoki
1 doboz krémjoghurt
75 gr cukor
0,5 dl tejszín
15 gr akácméz
15 gr vaj
lüszterpor

Elkészítés:
Először a fehércsokit temperálom, ecset segítségével megfestem a virágmintákat. Miután megszáradt a csoki, temperálom a tejcsokit is, elkészítem a csokiburkokat. Először a joghurtból töltök belőle - jó sűrű krémjoghurtot használok hozzá. Egy teljes éjszakát állni hagyom a hűtőben, hogy a joghurt felszíne kissé megszilárduljon.
Másnap elkészítem a karamellt: felolvasztom a cukrot, míg szép óarany színt nem kap. Ekkor óvatosan hozzáadom a vajat, a mézet és a tejszínt, és míg tovább melegítem, keverem, hogy összeálljon. Amikor kihűlt, a joghurtréteg tetejére adagolok néhány cseppet, és ismét a hűtőbe teszem, míg a karamell megszilárdul. Ekkor temperálom a maradék tejcsokit, és lezárom a bonbonokat. Végül lüszterporral díszítem, ami szépen kihozza a bonbonforma virágmintáit.


These bonbons were made on the occasion of the 50th wedding anniversary of my aunt&uncle :) I decorated them in a fitting way for the golden wedding and I added a tiny bit of spring magic, which was successful, it seems, as only two days later the weather started to warm :)


Ingredients:
200 gr milk chocolate
50 gr white chocolate
1 cup of yogurt
75 gr sugar
0,5 dl cream
15 gr honey
15 gr butter
luster dust

Recipe:
First I temper the white chocolate and I paint the flower patterns with a brush. After the chocolate hardens, I temper the milk chocolate and I prepare the chocolate shells. The first filling is the yogurt - for which I use thick cream yogurt. I leave it in the fridge for a night, until the surface of the yogurt sets.
The next day I prepare the caramel: I melt the sugar until it becomes golden. Then I carefully add the butter, the honey and the cream and while I keep warming it, I stir it until it becomes smooth. After it cools down, I portion some drops on the top of the yogurt layer and I put it in the fridge again until the caramel sets. Then I temper the leftover milk chocolate and I seal the bonbons. The final touch is some luster dust, which enhances the beautiful flower patterns of the mould.

No comments: