September 14, 2022

kávé-joghurt // coffee-yogurt

Az első adag csoki, amit az új lakásunkban készítettem! Akkor még eléggé szét voltunk hullva, ezért sokszor azzal szembesültem, hogy ajaj, ez vagy az az alapanyag épp nincs itthon. Így lett tejszín helyett joghurt a kávés ganache alapja, és meg kell mondjam, tök jó választás volt, mert üdítő savanykás ízvilágot kölcsönzött a csokinak. És hogy megadjam a módját, egyből mágneses formával és transzferfóliával kezdtem, hogy a lakásavató csoki ne csak finom legyen, hanem szép is!

Hozzávalók:
100+200 gr étcsoki
50 ml natúr joghurt
1 kiskanál instant kávé
transzferfólia

Elkészítés:
A joghurtot megmelegítem épp csak annyira, hogy felolvadjon benne a kávé. Vízgőz fölött felolvasztok 100 gr étcsokit és a joghurthoz keverem.
A transzferfóliát méretre vágom és beleteszem a mágneses formába. Temperálok 200 gr étcsokit, kiöntöm a bonbonformát. Miután a csoki megszilárdult, megtöltöm a kávés krémmel. A hűtőbe teszem a formát, majd egy óra múlva a maradék temperált étcsokival lezárom a bonbonokat.


The first portion of chocolate which I made in our new apartment! Back then we were still in a big (bigger) chaos, therefore it often happened that this or that ingredient was missing. That's how the basis of the coffee ganache became yogurt instead of cream; and I have to say that it was a good choice as it provided the chocolate a refreshing, sour-ish flavor. And to be stylish, I started with the magnetic mold and a transfer sheet so that the chocolate became not only yummy but beautiful too!

Ingredients:
100+200 gr dark chocolate
50 ml plain yogurt
1 small spoon of instant coffee
transfer sheet

Recipe:
I warm up the yogurt just as much as it takes for the coffee to melt in it. I melt 100 gr dark chocolate and mix it with the yogurt.
I cut up the transfer sheet and place it in the magnetic mold. I temper 200 gr dark chocolate and I prepare the bonbon shells. After the chocolate sets, I fill them with the coffee cream. I put the mold in the fridge and an hour later I seal the bonbons with tempered dark chocolate.

No comments: