March 10, 2020

barackos-pezsgős // peach-champagne

Egy számomra igen kedves ember névnapjára készült ez a bonbon. A töltelék igen egyszerű, viszont annál finomabb. Pezsgő és gyümölcs keveréke, igazi klasszikus.

Hozzávalók:
150 gr tejcsoki
100 gr fehércsoki
20 ml barackpüré
20 ml pezsgő
egy kiskanál vaj

Elkészítés:
A töltelékhez a vajat és a fehércsokit vízgőz felett megolvasztom. A pezsgőt és a barackpürét egybekeverem, majd hozzáadom az olvadt csokit, és addig kavarom, míg egynemű krémet kapok.
Megolvasztom és temperálom a tejcsokit, elkészítem a bonbonok burkát. Amikor már megszilárdult a csoki, megtöltöm a pezsgős krémmel, és hűtőbe teszem néhány órára. Végül kiveszem, temperálom a maradék tejcsokit, és lezárom a bonbonokat.


I made these bonbons for a person very dear to me. The filling is simple but really tasty. The mixture of champagne and fruit is a real classic.

Ingredients:
150 gr milk chocolate
100 gr white chocolate
20 ml peach puree
20 ml champagne
one spoonful of butter

Recipe:
For the filling, I melt the butter and the white chocolate above hot water. I mix the peach puree and the champagne, then I add the melted chocolate and stir them until I get a smooth cream.
I melt and temper the milk chocolate; I prepare the bonbon shells. When the chocolate sets, I fill it with the cream and put the mould in the fridge for some hours. Finally I take it out, I temper the leftover chocolate and I seal the bonbons.

No comments: