April 22, 2021

eper-marcipán // strawberry-marzipan

A három legjobb dolog a világon: csoki, marcipán, eper (na jó, a sárgadinnye is dobogós :D). Mivel szerencsére megérkezett az eperszezon, és ennek megfelelően folyamatosan azt esszük, elkerülhetetlen volt, hogy csoki is készüljön vele. Ezúttal ismét csináltam házi marcipánt is, immár tanulva a múltkori adag hibáiból (pl. sokkal finomabbra daráltam a mandulát), tehát ez lett a harmadik összetevő :)


Hozzávalók:
140 gr házi marcipán
200 gr étcsoki
4-5 nagy szem eper

Elkészítés:
Temperálom az étcsokit, kiöntöm a formát, a felesleget kirázogatom, majd pihentetés után a hűtőbe teszem a formát. Amikor a csokicsészék megszilárdultak, kiszedem őket a formából. Kb. 3/4-ig megtöltöm őket marcipánnal (egyszerűen belenyomkodom a marcipángalacsinokat). Az eperszemeket megmosom, megszárítom, aztán apró kockákra vágom. A marcipán tetejére halmozom őket, úgy, hogy bőven befedjék. Kész is az isteni tavaszi finomság!


The three best things in the world: chocolate, marzipan, strawberry (OK, melon is also on the list :D). Since strawberry season has arrived, we constantly eat that, so it was unavoidable to make some chocolate with it, too. This time I prepared marzipan too, after learning from the mistakes of the last batch (e.g. I ground the almonds for a longer time); this was the third main ingredient :)


Ingredients:
140 gr home-made marzipan
200 gr dark chocolate
4-5 big strawberries

Recipe:
I temper the dark chocolate and fill the cavities of the mold; then I shake out the excess. I place the mold in the fridge. After the chocolate cups get solid, I take them out of the mold. I fill the cups to 3/4 with marzipan (I simply push small marzipan balls into them). I wash and dry the strawberries, then I cut them up into small cubes. I pile them on top of the marzipan so that they cover it entirely. Your amazing spring treat is ready!

No comments: