March 24, 2017

Málnás-pezsgős // Raspberry-champagne

Ezt a receptet Vianne egyik bonbonja ihlette: az ízkombináció tényleg remek, friss és talán klasszikusnak is mondanám, ha az nem az pezsgő-eper páros lenne :) Ez utóbbival ellentétben a málna kissé savanykásabb, ettől sokkal üdébb lesz a csoki is. Étcsoki burokkal párosítottam, hogy ezt az üdeséget megtartsam.


Hozzávalók:
20 gr málna
10 gr tejszín
15 ml pezsgő
100 gr fehércsoki
150 gr étcsoki

Elkészítés:
Felforralom a tejszínt a málnával, közben szétnyomkodom a málnaszemeket. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a fehércsokit. Végül hozzáöntöm a pezsgőt, amitől kellemesen felpezsdül az egész krém :D
Elkészítem az étcsoki burkot, száradás után megtöltöm a krémmel, és beteszem a hűtőbe. Lezárom a bonbonokat.


This recipe was inspired by one of Vianne's bonbons. The flavour combination is awesome, fresh and I would say classic if that wasn't the champagne-strawberry duo :) But unlike the latter, raspberry is a bit more sour, therefore the chocolate becomes more light. I paired it with dark chocolate shell in order to keep this lightness.


Ingredients:
20 gr raspberry
10 gr cream
15 ml champagne
100 gr white chocolate
150 gr dark chocolate

Recipe:
I boil the cream with the raspberries, in the meanwhile I crush the berries. I take the pot off the stove and I add the white chocolate. Finally I pour in some champagne, of which the entire cream becomes sparkling :D
I prepare the dark chocolate shells and after they get dry, I fill them with the cream and I put them in the fridge. I seal the bonbons.

No comments: