January 8, 2017

piña colada

Kedves barátom szülinapjára készült ez a csoki, a múltkori koktéltöltelék sikerén felbuzdulva ezúttal kedvenc koktélomat, a piña coladát alkottam meg csoki formában. A töltelék állaga hígabb mint az eddigiek, viszont nagyon finom!


Hozzávalók:
0,25 dl ananászlé
0,2 dl kókuszkrém
0,1 dl fehér rum
2 teáskanál kókuszolaj
100+200 gr fehércsoki
kakaóvaj
piros és arany lüszterpor

Elkészítés:
Az ananászlét, a kókuszkrémet és a kókuszolajat felmelegítem, majd beletördelek 100 gr fehércsokit, és addig keverem, míg krémes nem lesz. Ekkor hozzáadom az alkoholt. 
A szívecske bonbonforma mélyedéseinek egyik oldalát olvadt kakaóvajjal kevert arany lüszterporral márványozom, a másik oldalát pedig a kakaóvajhoz kevert piros lüszterporral. Temperálok 200 gr fehércsokit, elkészítem a csokiburkokat. Miután megszilárdultak, megtöltöm őket a töltelékkel, és hosszabb időre hűtőbe teszem, míg a ganache teteje kissé keményebb lesz. Ekkor temperálom a maradék csokit és lezárom a bonbonokat.


This chocolate was made for the birthday of a dear friend of mine; getting enthusiastic by the success of the last cocktail filling, this time I created my favourite cocktail, piña colada in chocolate form. The consistency of the filling is more liquidish than the others, but it's very good!

Ingredients:
0,25 dl pineapple juice
0,2 dl coconut cream
0,2 dl white rum
2 teaspoon of coconut oil
100+200 gr white chocolate
cocoa butter
red and gold luster dust

Recipe:
I mix and warm up the pineapple juice, the coconut cream and the coconut oil, then I add 100 gr white chocolate and I stir it until the cream becomes smooth. Finally I add the alcohol.
I marble one side of the heart-shaped cavities of the mould with the mixture of cocoa butter and gold luster dust. The other side is marbled with cocoa butter and red luster dust. I temper 200 gr white chocolate, I prepare the bonbon shells. After they get solid I fill them with the filling and I put it in the fridge for a while until the ganache gets a bit harder. Then I temper the leftover of the chocolate and I seal the bonbons.


1 comment:

Moonrocker said...

Thank you for your nice comment! I do post regularly, please check back later! :)