May 16, 2017

erdei gyümölcsös // fruits of the forest

Áh, van hogy bemegyek a levéltárba, és kész, az ember csak kinéz az ablakon, és már máshol is jár gondolatban, mondjuk a saját kis mesevilágában, vagy épp azon az igen király koncerten agyal, ami augusztus 4-én lesz a Fezen fesztiválon. Ha eddig netán halogattátok volna, itt a jó alkalom meghallgatni Glenn papit, ne habozzatok sokat, mert már ő sem lesz fiatalabb, ki tudja, mikor vonul vissza, meddig hallhatjuk még a hangját - és ha van koncertélmény, amit nem érdemes kihagyni, hát akkor az ő éneklése az!
A lenti dalocskát azért teszem ide, mert ugyan ez majdnem tíz éves, de a Papi hangja hihetetlen módon azóta is ugyanaz maradt! (ellentétben bizonyos I.G.-ével, de ebbe most inkább ne menjünk bele :D). De közel áll ez a dal a szívemhez más szempontból is: minden, de minden repüléssel kapcsolatos számot imádok, az a legnagyobb álmom. És nem, nem repülővel, hanem csak úgy a szélbe kapaszkodva, a felhők között, az égben úszva szárnyak és gép nélkül! Néha, amikor azok a kócos, ragyogó fehér felhők utaznak a tiszta kék égen, a belső madár szárnyra kap, és csak úgy vonzanak magukhoz a távolból a hegyek 
Ennek örömére készítettem egy fincsi erdei gyümölcsös bonbonkát, aminek még a héja is rózsaszín :D


Hozzávalók:
0,1 dl tejszín
40 gr erdei gyümölcsök (pl. Sparban lehet kapni, tartalmaz: szeder, ribizli, málna, feketeribizli)
100 gr tejcsoki
150 gr fehércsoki
liofilizált málna

Elkészítés:
A töltelékhez a tejszínnel együtt felforralom a gyümölcsöket, majd szűrőn átpasszírozom őket. A maradék fincsi, meg lehet kajálni nyugodtan :D A lét visszatöltöm a fazékba, ismét felmelegítem, és összekeverem 100 gr tejcsokival.
Temperálok 150 gr fehércsokit, közben hozzákeverek egy adag liofilizált málnaport, amitől szép márványos rózsaszín lesz. Elkészítem a bonbonhéjakat, és száradás után megtöltöm őket a gyümölcsös krémmel. Hűtőben hagyom őket, míg a töltelék megszikkad, azután lezárom a bonbonokat.



Ahh, sometimes I just go to the archive and that's it, I look out the window and I'm already somewhere else, for instance in my fairytale world or I'm thinking about that supercool concert, which will be at Fezen festival on 4 August. If you have the chance, go to Glenn Hughes' concert, we can never know when he'd retire, he doesn't get younger and if there's an experience that you don't want to miss, it is listening to his freaking awesome voice!
The song above is almost ten years old, but Papa's voice is still the same ever since! (unlike a certain I.G.'s but let's not even mention that :D). But this song is dear to my heart also because it is about flying and I adore every song that is about flying. It is my biggest dream. And no, not in a plane but clinging to the wind, among the clouds, swimming in the sky without wings and machines! Sometimes, when those ruffled, shining white clouds are travelling in the blue sky, the inner bird flies with them and those mountains in the distance attract me.
This time I made bonbons with fruits of the forest, and even the shells are pink!


Ingredients:
0,1 dl cream
40 gr fruits of the forest (blackberry, raspberry, red currant and black currant)
100 gr milk chocolate
150 gr white chocolate
lyophilised raspberry

Recipe:
For the filling I boil the cream with the fruits, then I strain them. The leftover is very tasty, so you can eat it up :D I pour the liquid back in the pot, I warm it up again and I add 100 gr milk chocolate.
I temper 150 gr white chocolate and in the meanwhile I mix it with some lyophilised raspberry powder, which provides a nice pink colour. I prepare the bonbon shells, when they get dry, I fill them with the cream. I put them in the fridge until the filling sets, then I seal the bonbons.

No comments: