November 17, 2018

citromos-levendulás // lemon-lavender

Hozzávalók:
130 gr étcsoki
0,2 dl citromlé
0,2 dl tejszín
2 kiskanál levedula
1 kiskanál vaj
80 gr fehércsoki
cukorgyöngy

Elkészítés:
A citromlét és tejszínt összekeverem, hozzáadom a vajat és a levendulát, majd felforralom. Míg még meleg, elkeverem benne a fehércsokit (finnyásabbak előtte leszűrhetik belőle a levendulát, én benne hagytam).
Temperálom az étcsokit, elkészítem a bonbon burkokat. Miután megszáradtak, megtöltöm őket a levendulás krémmel. Beteszem a csokiformát a hűtőbe, és amikor a töltelék teteje megszikkad, temperálom a maradék étcsokit, és lezárom a bonbonokat. Kis pöttynyi temperált étcsokit teszek a bonbonok tetejére, és megszórom cukorgyönggyel.


Ingredients:
130 gr dark chocolate
0,2 dl lemon juice
0,2 dl cream
2 small spoon of lavender
1 small spoon of butter
80 gr white chocolate
candy pearls

Recipe:
I mix the lemon juice and the cream, I add the butter and the lavender, then I boil it. While it's still hot, I add the white chocolate (picky ones can sieve the lavender, I left it in the cream).
I temper the dark chocolate, I prepare the bonbon shells. After they get dry, I fill them with the lavender cream. I put the mould in the fridge and when the filling sets, I temper the leftover dark chocolate and I seal the bonbons. I put a bit of tempered dark chocolate on the top of the bonbons and I sprinkle candy pearls on it

No comments: