April 4, 2017

Venchi mogyorókrémes // Venchi hazelnut cream

Valahányszor Olaszországban járok (ami elég gyakran megesik), veszek egy üveg Venchi csokikrémet. Természetesen a fehércsokis a kedvencem, mint mindenből. A Venchi újítása az, hogy olívaolajat használnak a krémhez, ami elsőre biztos nem hangzik túl gusztán, de ha hozzátesszük, hogy ez az összetevő a pálmazsírt váltja ki, akkor mindjárt jobb, nem? :D Az olívaolajtól a mogyorókrém olvadékony lesz (és egészségesebb is, már ha ilyesmi egyáltalán számít az efféle termékeknél :D), és épp hogy csak az utóízén lehet érezni egy picit az olívát. Ami, mellesleg megjegyzem, egészen jól passzol a csokikrémhez, kissé kifinomultabb lesz tőle az ízharmónia, mint a brutális pálmazsírtól.
Legutóbb, amikor kint jártam, nagy nehezen visszafogtam magam, és nem zabáltam be az egész üveg krémet egyszerre, hanem meghagytam egy kicsit egy adag bonbonhoz. Ez lett belőle:


Hozzávalók:
150 gr magas kakaótartalmú tejcsoki
15-20 szem makadámdió
Venchi mogyorókrém

Elkészítés:
Roppant egyszerű, mivel nem kell a kém elkészítésével bajlódni :D Tejcsokiból készült a bonbonok burka, miután megszáradtak, az aljukra tettem egy csepp mogyorókrémet, arra pedig fél szem makadámdiót. Erre jött a többi krém, végül némi hűtést követően lezártam a bonbonokat. Meg kell mondjam, mivel nem a hagyományos, egyszerű, bolti csoki- vagy mogyorókrém került bele, ez a bonbon igen könnyed lett, és nem émelyítően tömény.


Whenever I travel to Italy (which happens quite often), I buy a jar of Venchi chocolate cream. Obviously the one with white chocolate is my favourite. Venchi's innovation is that they use olive oil in the cream, which might not sound very yummy at first, but if we add that this ingredient is used instead of palm fat/oil, it is much better, isn't it? :D Olive oil makes the hazelnut cream fusible (and healthier in case that counts at all when it comes to such products :D) and you can feel its flavour only a bit in the aftertaste. Which, in my opinion, fits quite well to the chocolate cream - the harmony of flavours is more sophisticated than in the case of the brutal palm fat.
Last time when I was abroad, I managed not to eat up the entire jar of cream at once and I left a bit for some bonbons. This is the outcome:Ingredients:
150 gr milk chocolate (high cocoa percentage)
15-20 macadamia nuts
Venchi hazelnut cream

Recipe:
Very easy as we don't have to deal with preparing the cream itself :D The bonbon shells are made of milk chocolate and after they get dry, I put a drop of hazelnut cream in the bottom, and on it half of a macadamia nut. Then the rest of the cream comes and after some cooling I seal the bonbons. I have to say, since it's not the regular chocolate or hazelnut cream, this bonbon is very light and not too sweet.

No comments: