October 13, 2017

marcipánlikőrös // marzipan liqueur

Tudom, hogy már túl sokat áradoztam a Two steps from hellről, de lassan egy éve a mindennapi kenyerem, nem telik el nap úgy, hogy ne hallgatnám a zenéiket, és ha már azt hinném, hogy meguntam, felbukkan egy még nem hallott album, vagy épp kiadnak egy újat, és belemerülök, vagyis inkább elszállok az új dallamok álomvilágába. Megfékezhetetlen az ember fantáziája, erre már rá kellett jönnöm az elmúlt egy évben, amióta a zenével együtt a mese is csak folyik és folyik. Na de most jöjjön a csoki :)


Bár a marcipánlikőrt tavaly vettük, most jutottam el odáig, hogy fel is használjam (jobb későn, mint soha), és természetesen nem lehetett elég mandulás/marcipános hozzávalót belezsúfolni ebbe a bonbonba. A végeredmény lágy, intenzív mandulaízű töltelék lett, díszes csokiburokban :)
Hozzávalók:
100 gr marcipán
20 gr tejszín
30 gr marcipánlikőr
3-4 csepp mandulaaroma
150 gr étcsoki
transzferfólia

Elkészítés:
A tejszínbe beledarabolom a marcipánt, felmelegítem, és addig kevergetem, amíg a marcipán el nem olvad. Ekkor hozzáadok még pár csepp mandulaaromát, végül, amikor kissé kihűlt, a likőrt.
Méretre vágom és a mágneses bonbonformába teszem a transzferfóliát. Temperálom az étcsokit, beleöntöm a formába, a felesleget kirázogatom. Félreteszem, amíg meg nem szilárdulnak a burkok, ezután megtöltöm őket marcipánkrémmel. Hűtőbe teszem néhány órára, míg a töltelék meg nem bőrösödik, ekkor aztán temperálom a maradék csokit, és lezárom a bonbonokat.I know I've been praising Two steps from hell way too much but it's been slowly a year that they have been my daily bread and not a single day passes by without me listening to their music; and when I think I got fed up, then an album pops up that I haven't heard or they release a new one and I submerge or rather fly away into the dreamworld of new songs. Man's imagination cannot be restrained, I came to realise that in the last year, while my fairytale was just flowing and flowing together with the music. But now here comes the chocolate :)


Even though we bought the marzipan liqueur last year, I got to use it only now (better late than never), and naturally there couldn't be enough almond/marzipan ingredients stuffed into this bonbon. The result is a soft filling with intensive almond flavour, in fancy chocolate shell :)
Ingredients:
100 gr marzipan
20 gr cream
30 gr marzipan liqueur
3-4 drops of almond aroma
150 gr dark chocolate
transfer sheet

Recipe:
I chop up the marzipan and put it in the cream, I warm it up and stir it until the marzipan dissolves, then I add a few drops of almond aroma. Finally, when it cools down, I also add the liqueur.
I cut off a piece of the transfer sheet to fit in the magnetic mould. I temper the dark chocolate, pour it in the mould, then I shake out the excess. I put it aside until the shells become solid, then I fill them with marzipan cream. I put the mould in the fridge for some hours until the filling sets, then I temper the rest of the chocolate and I seal the bonbons.

No comments: