September 28, 2018

begin again

Hosszú kényszerpihenő után térek vissza - amit nem csak a nyár okozott, hanem egyéb más problémák is. Úgy döntöttem, hogy az újrakezdés örömére megújítom a dizájnt, és a blogon belül is különböző kategóriákat fogok létrehozni, hogy tematikussá és így sokszínűbbé tegyem. 
Mostanra csak annyit, hogy az ember élete olyan színes és furcsa és szép, mint egy kaleidoszkóp üvegszilánkjai; és épp annyiféle mintát képes előállítani. És valahányszor megismerek egy új embert, az épp olyan, mintha egy kincsesládát nyitnék ki: némelyikben kedves apróságok vannak, másokban színes papírvirágok vagy épp szépen összerendezett kavicsok. Néha, nagy ritkán azért ráragyog az arany az emberre a láda nyílásából - de van, hogy az aranyról kiderül, hogy csak csillogó máz, ami alatt valójában még annyi érték sincs, mint a kacatokban. Ez az élet, csúfsággal és szépséggel együtt teljes, máskülönben nem lenne olyan változatos, és nem lenne érdemes élni. Én azért továbblépek, a szépséget igyekszem megtartani, a negatív dolgokat és embereket hátrahagyni, azoknak pedig, akik azt érdemlik, Ratcatcher kiégeti a szívét, már ha van nekik olyan egyáltalán :D 


Körtés csokikat készítettem a minap, és ha már minden zöld, matchával társítottam a töltelékben. Igen fincsi lett :)

Hozzávalók:
150 gr étcsoki
50 gr körte
egy teáskanál matcha
egy kiskanál vaj
70 gr fehércsoki

Elkészítés:
A körtét meghámozom és kis darabokra vágom. Összeturmixolom, hozzáadom a teát, és felmelegítem. Összekeverem a vajjal, majd a fehércsokival.
Temperálom az étcsokit, elkészítem a bonbon burkokat. Miután megszáradtak, megtöltöm őket a körtés krémmel, és hűtőbe teszem. Néhány óra múlva kiveszem, temperálom a maradék étcsokit, és lezárom a bonbonokat.




After a long constrained pause - caused by the summer as well as other problems - I return. I decided that I'll renew the design and I'll categorize the posts according to new topics to make it even more colorful.
As for now the only thing is that life is so vivid and weird and beautiful like the glass pieces of a kaleidoscope; and it can create just as many different patterns. And whenever I get to know a new person, it is like opening a treasure box: in some of them there are lovely knick-knacks, in others colorful paper flowers or nicely arranged pebbles. Sometimes, quite rarely, gold is shining from under the lid of the treasure box - but sometimes it turns out that this gold is only a glittering glaze, under which there is not even as much value as in the junk. That's life - ugliness and beauty make it complete, otherwise it wouldn't be so diverse and worth living. I will move on, I will keep the beauty and leave behind negative things and people; and Ratcatcher will burn out the hearts of those who deserve that - if they have a heart at all :D and from now on I'll fly high with my dragons.


Some days ago I prepared pear bonbons; and since everything was green, I matched it with matcha. It became quite good :)

Ingredients:
150 gr dark chocolate
50 gr pear
one teaspoon matcha
one small spoon butter
70 gr white chocolate

Recipe:
I peel the pear and I cut it into small pieces. I blend it, I add the tea and I warm it up, I combine it with butter, then white chocolate.
I temper the dark chocolate, I prepare the bonbon shells. After they dry, I fill them with the pear cream and I put the mold in the fridge. After a couple of hours I get it out; I temper the leftover dark chocolate and I seal the bonbons.

No comments: