January 16, 2022

Narancs-pisztácia // orange-pistachio

Ez egy igen egyszerű bonbon, mindkét összetevő a legintenzívebb ízével szerepel benne. Sajnos túl kevés jutott belőle nekem, de a család az család akkor is, ha csokit kell fölenni :D Ez ellen sajnos nem tudok tenni.

Hozzávalók:
200+60 gr étcsoki
30 ml narancslé
100 gr pisztácia
4 kiskanál pisztáciaolaj
20 gr porcukor
ételfesték

Elkészítés:
A pisztáciát megtisztítom és aprítógépben pisztáciaolajjal és porcukorral együtt addig darálom, amíg egynemű masszát kapok.
Kifacsarom a narancslét, hozzáadok 60 gr olvasztott étcsokoládét.
A bonbonforma mélyedéseibe előbb narancsszín ételfestékkel fröcskölök bele, majd miután a pettyek megszilárdultak, pisztáciazölddel festek "hátteret". Temperálok 200 gr étcsokit, elkészítem a bonbonok burkát. Megtöltöm őket előbb a narancsos krémmel, azután a pisztáciapasztával. Végül ismét temperálom a maradék étcsokit, és lezárom a bonbonokat.


This is a very simple bonbon, both ingredients provide their most intensive flavor. Unfortunately I could eat too few of them, but family is family even when it comes to eating up chocolate, and there's nothing I can do about it :D

Ingredients:
200+60 gr dark chocolate
30 ml orange juice
100 gr pistachio
4 small spoons of pistachio oil
20 gr caster sugar
food paint

Recipe:
I clean the pistachios and in a food processor, I grind them together with the pistachio oil and the caster sugar until I get a smooth paste.
I squeeze the orange juice and add 60 gr melted dark chocolate.
First, I sprinkle with orange food paint in the cavities of the mold, then when they dry, I paint a "background" with pistachio green. I temper 200 gr dark chocolate and I prepare the bonbon shells. I fill them first with the orange cream, then with pistachio paste. Finally, I temper the leftover dark chocolate and I seal the bonbons.

No comments: