December 21, 2025

Karácsony // Christmas

Nem szeretem a szilikon formákat - összevissza csetlenek-botlanak, nem lehet normálisan megfordítani őket, lehúzni a csokit stb. stb. A rokonság szerencsére már le is szokott arról, hogy ilyen formát ajándékozzon - de a korábban kapottak így is egy dobozban állnak a spájzban, annyi van... De néha! Néha eszembe jut közülük egy, és hogy milyen jópofa dolgot lehetne művelni vele, és akkor előveszem és használom. Így most karácsonykor, amikor azon filóztam, milyen különleges csokit készítsek az ovisoknak (mert a mendiant egyszerű és jó, de azért kell mellé valami extra is) - akkor eszembe jutott, hogy egyszer kaptam egy öntőformát, amiben igazi házikókat lehet készíteni. Miért is ne?!
Így lett a mostani csokicsomagban egy nagy adag tej- és étcsokis mendiant, három csokiházikó (kettő tejcsokiból, egy étcsokiból), amiknek tetejét kókuszreszelékkel szórtam meg, hogy igazán télinek hassanak, valamint egy adag mézeskalácsfűszeres ganache-sal töltött bonbon.


I don't like silicone molds - they collapse too easily, you can't turn or scrape them without getting everything messy etc. etc. Fortunately my relatives don't give me such molds anymore, but even so, the ones I received earlier are kept in a huge box in the pantry... But sometimes! Sometimes I remember one of them and realize that I could create something fun with it. This Christmas, for instance, while I was contemplating what kind of chocolate I shall prepare for the kindergarten group (because mendiants are simple and good, but we also need something extra) - then I suddenly remembered that once I had got a mold with which I can make chocolate cottages. And why not?! Thus, in this year's package we included milk and dark chocolate mendiants, three chocolate cottages (2 milk, 1 dark) whose roof I decorated with coconut, and a portion of bonbons filled with gingerbread spice ganache.

No comments: