November 8, 2017

málnás-hibiszkuszos // raspberry-hibiscus

Egyik kedves együttesem a Darkness - most többen biztosan értetlenül néznek a képernyőre, de ha azt írom: I believe in a thing called love? Freddie Mercury (egyik) reinkarnációjaként értékelt énekes és bandája a 80-as éveket idéző, az összes rock-klisét felvonultató, gusztustalanul vicces videókkal és a 70-es éveket idéző hangzásvilággal - jelen pillanatban a Queen dobosának fiával a dobok megett :) Hát ez a Darkness, teljes őrület, és két nap múlva második alkalommal fogok részt venni a koncertjükön (aztán harmadszor is Bécsben, de az már másik történet :D). 
No most glamrock csokit ugyan már készítettem egyszer, de a Darkness zenéje is ehhez a stílushoz áll közel, így hasonló ízvilágú bonbont készítettem nekik is. A csípős-csattanós töltelékhez a málna, a hibiszkusz és a gyömbér adja a lendületet :) azt hiszem elég vagány ízkombináció.


Hozzávalók:
50 gr tejszín
80 gr fehércsoki
2-3 kiskanál hibiszkusz
2-3 kiskanál liofilizált, porított málna
3 nagy csipet gyömbér
180 gr tejcsoki
cukorcsillag, lüszterpor

Elkészítés:
Temperálom a tejcsokit, elkészítem a bonbonok burkát.
Felmelegítem a tejszínt és a hozzákevert hibiszkuszt. Miután felmelegedett, hozzáadom a málnát, majd elkeverem benne a fehércsokit. Végül beleszórok pár csipet gyömbért - kóstolásos alapon, hogy kellemesen bizsergős-savanykás legyen. A tölteléket kihűtöm, majd a burkokba töltöm, és a hűtőbe teszem. Miután megszilárdult a teteje, temperálom a maradék tejcsokit, és lezárom a bonbonokat.
Arany és vörös lüszterporral díszítem őket, és olvasztott csokival egy-egy cukorcsillagot ragasztok a tetejükre.One of my favourite bands is Darkness - and probably many are staring at the screen uncomprehendingly, but what if I say I believe in a thing called love? Singer regarded as (one of) the reincarnations of Freddie Mercury and his band operating with disgustingly funny videos gathering all rock clichés of the 80s and the sound of the 70s - at the moment touring with the son of Queen's drummer :) This is the Darkness, madness that I'll see for the second time the day after tomorrow (and then third time in Vienna, but that's another story).
Once I've made glamrock chocolate but the music of Darkness has this style too so I prepared bonbons with similar flavour for them. The impulse of the spicy filling is provided by raspberry, hibiscus and ginger :) I think it's a quite cool combination.


Ingredients:
50 gr cream
80 gr white chocolate
2-3 small spoons of hibiscus
2-3 small spoons of lyophilised raspberry
3 pinches of ginger
180 gr milk chocolate
candy stars and luster dust

Recipe:
I temper the milk chocolate and prepare the bonbon shells.
I warm up the cream and the hibiscus. After it gets warm, I add the raspberry, then I mix it with white chocolate. Finally I sprinkle it with ginger - I taste it in order to achieve a pleasantly tingling-sour taste. I cool down the filling, then I pour it in the shells and I put the mould in the fridge. After the filling gets solid, I temper the leftover milk chocolate and I seal the bonbons.
I decorate them with gold and red luster dust and I stick candy star on their top with molten chocolate.

No comments: