November 16, 2016

citromos-bazsalikomos // lemon-basil

Klasszikus párosítás, a nyáron készítettem el először táblás formában. Tegnap ismét elővettem a receptet, hogy férjem szülinapjára készítsek egy adag bonbont (tortára én nem vállalkozom :D). Mivel olasz és a savanykás-gyümölcsös ízeket is szereti, ez tűnt a tökéletes választásnak. A bulin nagyjából öt perc alatt fogyott el a 24 bonbon, szóval sikernek mondható :)


Hozzávalók:
0,1 dl frissen facsart citromlé
0,3 dl tejszín
3 levél bazsalikom
120+140 gr fehércsoki
lüszterpor, kakaóvaj

Elkészítés:
A citromlét és a tejszínt összekeverem, beletépkedem a bazsalikomleveleket. Összeforralom őket, és elkeverem 120 gr fehércsokival (a citromlé miatt kicsit hígabb lett a tejszín, ezért több csoki kell bele). Hagyom kihűlni a ganache-t.
Mivel ez az adag most szülinapra készült, a felolvasztott kakaóvajat elkevertem kék és sárga lüszterporral, hogy zöldes árnyalatot kapjak, majd ecsettel írtam a mélyedésekbe olaszul, hogy "boldog szülinapot". 
Miután a kakaóvaj megszáradt, temperálok 140 gr fehércsokit, és kiöntöm a mélyedéseket. Ha megszilárdultak a bonbonhéjak, megtöltöm őket a töltelékkel. Végezetül lezárom a bonbonokat.


This is a classic combination, I prepared it as a chocolate bar during the summer. Yesterday I took this recipe again in order to make some bonbons for my husband's birthday (I don't undertake cakes :D). Since he's Italian and he likes sourish fruit flavours, this seemed like a perfect choice. It was consumed in about five minutes at the party, so we can say it was a success :D


Ingredients:
0,1 dl freshly squeezed lemon juice
0,3 dl cream
3 leaves of basil
120+140 gr white chocolate
luster dust, cocoa butter

Recipe:
I mix the lemon juice and the cream; I tear the basil leaves into small pieces and I add them to the liquid. I boil the mixture, then I add 120 gr white chocolate (the cream became a bit diluted because of the juice so it requires more chocolate). I leave it to cool down.
Since this portion was made for a birthday, I melt the cocoa butter and mix it with yellow and blue luster dust in order to get a green shade, then I wrote "happy birthday" in the cavities in Italian.
After the cocoa butter gets dry, I temper 140 gr white chocolate and I prepare the shells. When they get solid I fill them with the cream. Finally I seal the bonbons.
Buon appetito!

No comments: