November 23, 2016

karácsonyi táblás csokik // Christmas chocolate bars

Ismét a világ egyik, számomra kedves kis csücskében ülök, saját házi vízeséssel a szállás mellett, odakint a magas hegyek ködköpenyt öltöttek, reggel végignéztem a téli naplementét (pedig nem is keltem annyira korán..). Jó itt lenni, mert mindig van idő és tér az álmodozásra, amiből aztán mesék lesznek. És nem csak ezért.. néha jó elvonulni a város pezsgésétől egy ilyen csendes helyre, ahol az ember összeszedi magát, lerója régóta meglévő adósságait saját maga felé, és marad ideje minden olyasmire, amire az otthoni hajtásban nem.


Karácsonyi recepteket ígértem, úgyhogy íme néhány ötlet azoknak, akik táblás csokival szeretnék meglepni rokonaikat, barátaikat. A karácsonyi ízvilág pikk-pakk elérhető néhány klasszikus gyümölccsel és fűszerrel: a szilva, a meggy, a narancs, a mazsola, a dió mind jó választás lehet, és természetesen adhatunk hozzájuk olyan meleg hangulatú fűszereket, mint a fahéj, gyömbér, kardamom, szerecsendió, vagy mézeskalács fűszer. Díszítéshez a Dr. Oetker-féle téli cukordíszeket alkalmaztam, illetve karácsonyi ostyát (mikulás sapka, csillagok, fenyő). Csomagoláshoz átlátszó tasak a legjobb, amit elég átkötni egy ezüst, vagy arany szalaggal, cérnával, és kész is a szuper ajándék.




I'm sitting in one of my favourite corners of the world again, with my own waterfall next to the accommodation; out there the mountains put on mist-cloaks; in the morning I watched the winter sunrise (even though I didn't wake up that early...). It's good to be here, because there is time and space for daydreaming, of which then fairytales will become. And not only because of this... Sometimes it's nice to get away from the fizzle of the city to a quiet place like this, where one can pull herself together, she can pay her debts to herself and she has time for everything which is neglected at home in the rush.


I promised Christmas recipes so here are some ideas for those who would like to surprise their family or friends with chocolate bars. Christmas flavours can be achieved easily with some classic fruits and spices: plum, sour cherry, orange, raisins, walnuts might be good choice and naturally we can add spices with warm tones such as cinnamon, ginger, cardamom, nutmeg or ginger bread spice mix. I decorated the chocolates with Dr Oetker's winter candies and with Christmas themed waffle (Santa's hat, stars, pine tree). For wrapping a transparent bag is the best choice; it's enough to tie a golden or silver ribbon or thread on it and the present is ready!

No comments: