January 3, 2018

mangós-joghurtos // mango-yogurt

Hát boldog új évet mindenkinek! Remélem 2018 épp olyan szép lesz, amilyennek megálmodtátok.
Még karácsonyi ajándékba készültek ezek a bonbonok, de mivel két hétig nem voltam internetközelben, ezért nem adódott alkalom a blogolásra. Szóval most pótolok :) 
A joghurt olyan fincsi csokiban, kellemesen lágyítja az ízeket, és kissé savanykás íze üdévé teszi a legédesebb tölteléket is. Ráadásul roppant egyszerű is az ilyen töltelék elkészítése. Ezúttal mangóval próbáltam ki, de többféle variáció is a fejemben van, úgyhogy majd jönnek még joghurtos csokik a továbbiakban is :)


Hozzávalók:
150+20 gr fehércsoki
80 gr mangó
50 gr natúr joghurt
kurkuma

Elkészítés:
A mangót pürésítem, és felmelegítem a joghurttal együtt. Hozzákeverek 20 gr fehércsokit (erre azért van szükség, mert különben a töltelék nem fog megszilárdulni eléggé a lezáráshoz). A bonbonhéjakat 10 gr temperált fehércsoki és néhány csipet kurkuma keverékével varázsoltam a mangóhoz illő sárgává. Márványozáshoz elég az ember ujját használni, párszor körbekanyarítani a forma mélyedésében, és kész is. Miután ez a réteg megszáradt, temperálom a maradék fehércsokit, és elkészítem a burkokat. Megtöltöm őket a joghurtos krémmel. Néhány órára hűtőbe teszem a bonbonformát, végül lezárom a bonbonokat.


So happy new year to everyone! I hope 2018 will be all you dreamt of!
These bonbons were made as Christmas presents, but since I did not have internet connection for two weeks, I could not post either. Now I'm back again :)
Yogurt is so good in chocolate, it softenes its taste, and the slightly sour flavour makes even the sweetest filling fresh. Moreover, these kind of fillings are the easiest to prepare. This time I tried it with mango, but I have many other ideas in my head so there will be more yogurt-chocolate recipes coming :)


Ingredients:
150+20 gr white chocolate
80 gr mango
50 gr yogurt
turmeric

Recipe:
I blend the mango and warm it up together with the yogurt. I mix it with 20 gr white chocolate (this is necessary as otherwise the filling won't get solid enough for closing the bonbons). I marbled the bonbon shells with the mixture of 10 gr tempered white chocolate and some pinches of turmeric. It is enough to use your finger, going through the cavities of the mould a couple of times and that's it. After this layer dries, I temper the leftover white chocolate and I prepare the shells. I fill them with the yogurt cream. I put the bonbons in the fridge for some hours, then I seal them.

No comments: