September 11, 2017

Queen I - Roger Taylor

Szóval egyszer már elkészítettem a Queen Hot Space borítóját csokiból, és már akkor tervbe vettem, hogy a tagokról egyesével is készítek bonbont olyan ízekkel, amelyek az egyéniségükhöz harmonizálnak. Nem mondhatnám, hogy nehéz dolgom van :D
Valójában csak akkor jöttem rá, hogy ez Roger csokija, miután elkészült, és megkóstoltam. Tudtam, hogy milyen ízt szeretnék elérni, és amikor ez sikerült, egyből ő jutott eszembe. A friss gyömbér ugyanis csípős, savanyú, élénk ízű, az alkohol pedig még inkább kidomborítja ezt a töltelékben. Épp olyan energikus, kicsattanó íz, amilyennek Rogert látni a Queen videóiban és koncertjein. 
És természetesen a recept alatt megtalálható két kedvenc Roger-dalom: az egyik a Queen 1986-os A Kind of Magic albumán szerepel, a Hegylakó filmzenéje, míg a másikat két évvel korábban vette fel Strange Frontier című szólóalbumához. Ez utóbbi, a Racing in the Streets valójában egy Bruce Springsteen-szám, de nekem sokkal jobban tetszik Roger verziója (bocs, Bruce :D), számomra nosztalgikus hangulata van :) Akinek ez újdonságot jelent: a Queen minden tagja dolgozott szólóprojekteken és/vagy más művészekkel is, Rogernek például öt szólóalbuma van, az utolsó épp négy éve jelent meg.


Hozzávalók:
200 gr étcsoki
100 gr tejcsoki
egy centi széles karika gyömbér
30 gr szederpüré
10 gr tejszín
két kupaknyi szederpálinka

Elkészítés:
A szederpürét és a tejszínt összeöntöm, belereszelek egy karika gyömbért, és felmelegítem. Elkeverem benne a tejcsokit. Ha nem elég csípős, adok hozzá még a gyömbérből, és belekeverek két kupaknyit a pálinkából. A végeredménynek kellően karakteresnek kell lennie, különben az íz nem fog átütni a burok csokiízén. 
Temperálom az étcsokit, elkészítem a bonbonhéjakat. Miután megszilárdultak, megtöltöm őket a krémmel, majd lezárom a bonbonokat.Háttérben az aláírt Cosmos Rocks CD-m :) // In the background my signed Cosmos Rocks CD :)
So once I made Queen's Hot Space album cover of chocolate and even then I was planning to create bonbons inspired by the members of Queen, with flavours that match their personalities. I can't say it is a hard task :D
I only realised that this is Roger's chocolate once I finished and tasted it. I knew what kind of flavour I wanted to achieve and when I did, it reminded me of him, instantly. Fresh ginger has a hot, sour, intense flavour; alcohol enhances this in the filling. It is just as energetic and exuberant as Roger in the videos and concerts of Queen.
And naturally, above you can find my two favourite Roger-songs: the first one is from Queen's 1986 A Kind of Magic album, the soundtrack of Highlander; the other one was recorded two years earlier for his solo album Strange Frontier. This latter, Racing in the Streets is originally written by Bruce Springsteen, but I prefer Roger's version (sorry, Bruce! :D), to me it has a nostalgic feeling. To whom this is new: every member of Queen worked on solo projects and/or with other artists. Roger released five solo albums, the latest only four years ago.


Ingredients:
200 gr dark chocolate
100 gr milk chocolate
1 cm wide piece of ginger 
30 gr blackberry puree
10 gr cream
two bottle caps of blackberry palinka (at least 50% alcohol)

Recipe:
I pour together the blackberry puree and the cream, I shred the ginger in it and I warm it up. I mix it with the milk chocolate. If it is not spicy enough, I add more ginger; and I pour the palinka in it. The cream must be characteristic enough, otherwise its flavour won't be felt through the chocolate shell of the bonbons.
I temper the dark chocolate, I prepare the shells. After they get solid, I fill them with the cream, then I seal the bonbons.

No comments: