April 24, 2019

eper-fehércsoki likőr // strawberry-white chocolate liqueur

Legutóbbi epres triumvirátusom utolsó darabja (előzőek receptje itt és itt). Ezúttal igazán "csajos" csoki készült, ugyanis a maradék fehércsoki likőrömmel bolondítottam meg a tölteléket, nyamiiii! Azt hiszem, a likőrből is készítenem kell majd még, nem árt, ha van itthon kínálós itóka :D
Hogy minél élénkebb maradjon a bonbon ízvilága, agaragarral sűrítettem be. A festésnél nem árt az óvatosság: ha túl vékony a csokiburok, nem fog kijönni a formából, ezért a burok készítésénél érdemes egy egész picit tovább várni a felesleg kirázásával.
Azt hiszem, ehhez a tavaszias csokihoz jól passzol A Star is Born c. filmből a kedvenc dalom - ugyan nem vagyok Lady Gaga rajongó, de ez a dal tényleg csodálatos.


Hozzávalók:
60 gr eperpüré
40 gr fehércsoki likőr
150 gr fehércsoki
agaragar
ételfesték, kakaóvaj

Elkészítés:
Először a csokiburkot csinálom meg, mert ha az agaragar zselésíti a tölteléket, már nem lehet majd betölteni. Bronz színű lüszter és olvasztott kakaóvaj keverékével összefröcskölöm a mélyedéseket. Miután a cseppek megszáradtak, rózsaszín ételfestéket keverek egy fél kiskanálnyi kakaóvajba, és ecsettel spirálokat festek.
Temperálom a fehércsokit, elkészítem a burkokat.
Pürésítem az epret és leszűröm, hogy a magvak ne maradjanak benne. Negyed kiskanálnyi agaragarral felforralom, majd kevergetve kihűtöm. Végül beleöntöm a likőrt, ami teljesen kihűti. Ekkor töltöm meg a bonbonokat. Kis időre a hűtőbe teszem őket, majd temperálom a maradék fehércsokit, és lezárom a bonbonokat.


From my strawberry triumvirate, this is the last piece (the recipes of the previous ones are here and here). This chocolate is really "girlish", as I gave it a twist with my white chocolate, yummyyyy! I think I'll have to make some more of the liqueur, it does make sense to have something for potential guests :D
In order to have an intense flavour, I jellified it with agar. When painting, be careful: if the chocolate shell is too thin, it won't come out of the mould, therefore you should wait a bit more before shaking out the excess when making the shells.
I think my favourite song from A Star is Born goes well with this spring-ish chocolate - I am not a fan of Lady Gaga but this song is really amazing.


Ingredients:
60 gr strawberry puree
40 gr white chocolate liqueur
150 gr white chocolate
agar
food paint, cocoa butter

Recipe:
First I make the shells because once the agar jellifies the filling, it's not possible to pour it in them. With the mixture of bronze lustre dust and melted cocoa butter I sprinkle the cavities. After the drops get dry, I combine pink food paint and half a spoon of cocoa butter and I paint spirals with a brush.
I temper the white chocolate and I prepare the shells.
I make the strawberry puree and I sieve it in order to get rid of the seeds. With a quarter spoon of agar I boil it, then I cool it down while stirring. Finally I add the liqueur, which will cool it completely, then I fill the bonbons. I put them in the fridge for a little while. I temper the leftover chocolate and I seal the bonbons.

No comments: